Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

tips gezocht tegen moeheid

  • Bamser

    Hoi,

    Ik ben nieuw hier op deze site. Ik kom uit België, ben 33 en heb EDS.

    Na heel wat ‘slechte’ jaren, was ik eindelijk wat mobieler geworden maar nu ben ik letterlijk weer vastgelopen… Ik kon het me de laatste tijd zelfs permitteren even kort te gaan winkelen of zo zonder rolstoel en dit was zaaalig!

    Helaas, even pech, voet omgeslagen en ja: gewrichtsbanden gescheurd.

    Gezien de EDS weiger ik een gips te dragen en behelp me dan maar met een brace en krukken. Uiteraard is dit ook niet alles. Mijn grootste probleem is ‘s nachts: ik verdraag de brace niet om te slapen en heb geen alternatief voor ’s nachts. Ik word dan weer wakker van de pijn en dat is dan weer aanleiding om steeds moe te zijn. Daar heb ik het trouwens het meest moeilijk mee, ik ben nu weer vaker moe. En ook mijn partner heeft het er moeilijk mee. Een stapje terugzetten blijkt moeilijker dan ik dacht. Ik zit er wel een beetje mee en hoop dat alles toch snel weer beter wordt… Ik weet dat ik geduld moet hebben maar weet iemand tips om die vermoeidheid sneller op te lossen??

  • calastra

    Hoi,

    Ik heb wel eens van iemand gehoord dat er speciale nachtbraces bestaan. Daar zou je wel goed mee kunnen slapen. Misschien dat een specialistische instrumentenmaker je er aan kan helpen.

    Veel succes verder, helaas weet ik voor de vermoeidheid niets anders dat luisteren naar je lichaam. Dus rusten.

    Groetjes en sterkte

    Lisette